Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
29.06.15: Et af Slotsholmens ældste ministerier, Fødevareministeriet, der stammer tilbage fra 1896 med oprettelsen af Landbrugsministeriet, bliver nu slået sammen med et af de yngste, Miljøministeriet, fra 1971. Navnet bliver Miljø- og Fødevareministeriet, og den nye minister Eva Kjer Hansen får i dag overdraget begge ministerier. Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer hilser både den nye minister og sammenlægningen velkommen.
Læs mere
29.06.15: Britiske familier smider mere end 4,2 millioner tons mad ud om året - hvilket betyder, at masser af vigtige næringsstoffer går til spilde i stedet for at bidrage til at forbedre folkesundheden. Den britiske dagligvarevirksomhed Sainsbury’s har regnet på, hvor store mængder, der faktisk er tale om.
24.06.15: Nye krav fra den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) forventes at reducere hjertesygdomme og forhindre tusindvis af dødelige hjerteanfald hvert år. Forbuddet træder i kraft efter en treårig overgangsperiode.
23.06.15: De svenske brancheorganisationer Svensk Dagligvaruhandel, Livsmedelsföretagen og Lantbrukarnas Riksförbund har indgået aftale om at indføre en frivillig svensk-mærkning på fødevarer. Mærket vil blive brugt på alle typer af fødevarer og indeholder ifølge parterne klare og ensartede kriterier.
29.06.15: Arla Foods Ingredients har udviklet et proteinløsning, der gør det muligt for producenter at fremstille lækre fedtfattige dips med et højt proteinindhold ved hjælp af den sure valle, som de har tilovers efter fremstilling af græsk yoghurt.
25.06.15: I samarbejde med Københavns Universitet, Institut for Plante- og Miljøvidenskab (KU) og DTU, Institut for Systembiologi (DTU), er forskere fra Chr. Hansen lykkedes med at fremstille carmine ved en moderne fermenteringsproces. Den første af en række patenter, der beskytter teknologien, blev offentliggjort i sidste uge.
29.06.15: Amerikanske 915 Labs, specialist i naturlig fødevareforarbejdning og emballageteknologi, har netop introduceret sit nye "Microwave Assisted Thermal Sterilization"-system eller MATS, en teknologi, der ifølge virksomheden vil bidrage til at opfylde forbrugernes stigende efterspørgsel efter emballerede naturlige fødevarer af høj kvalitet og uden tilsætningsstoffer.